+31 (0)35-2340422 info@ipsu.eu
Selecteer een pagina
Datacenters

Fysieke beveiliging van uw datacenter

Een datacenter kan zowel virtueel als fysiek worden aangevallen door cybercriminelen- en criminelen. De fysieke bescherming van het datacenter is meestal het eerste waar naar wordt gekeken. Hoge hekwerken, camerasystemen, betonblokken tegen ramkraken, hoogwaardige toegangscontrole en elektronische beveiliging lijkt het datacenter een onneembaar fort. Of toch niet? Niet bewuste (beveiligings)medewerkers blijken vaak de zwakste schakel.

Van toegangscontrole tot calamiteitenbestrijding

De security officers van IPSU zijn uitermate geschikt als het gaat om het inrichten van de fysieke beveiliging van uw datacenter. Onze security officers worden periodiek getraind in het kunnen herkennen van afwijkend gedrag, gesprekstechnieken, social engineering en calamiteitenbestrijding. Zo heeft u de zekerheid dat onaangekondigd bezoek aan uw datacenter op een gastvrije wijze, grondig wordt doorgelicht. Ook in het geval van een calamiteit kan uw facilitaire organisatie rekenen op professionele ondersteuning van onze security officers.

Fysieke penetratietest

Bij een fysieke penetratietest verplaatsen onze specialisten zich in een mogelijke tegenstander van het datacenter en inventariseren zij voorafgaand aan de test, welke middelen de tegenstander tot zijn beschikking zou kunnen hebben en hoe deze potentiële tegenstander uw organisatie fysiek binnen zou kunnen dringen. Indien gewenst kan er periodiek een onaangekondigde penetratietest plaats vinden, om zo onder andere het beveiligingspersoneel scherp en gemotiveerd te houden. Met de uitkomst van een periodieke penetratietest kan het management van het datacenter, de huidige elektronische en fysieke beveiligingsmaatregelen beter analyseren, evalueren en waar nodig verbeteren.

Neem voor meer informatie contact met ons op

Oude Enghweg 2

1217 JC Hilversum

+31 (0)35 – 234 0422

info@ipsu.eu